Следвайте Гласове в Главният прокурор на Република България Иван Гешев и

...
Следвайте Гласове в Главният прокурор на Република България Иван Гешев и
Коментари Харесай

Британският посланик у нас Роб Диксън с висока оценка за работата на българската прокуратура

Следвайте " Гласове " в 
Главният прокурор на Република България Иван Гешев и Негово превъзходителство Роб Диксън, дипломат на Обединеното кралство у нас, откриха конференция на тематика „ Киберпрестъпност “, която се организира в Учебната база на прокуратурата в Цигов чарк в интервала 28-30 ноември 2022 година В рамките на конференцията български магистрати ще бъдат обучавани в най-хубавите практики за противопоставяне на киберпрестъпленията от английски специалисти - Ейдриън Флешър, представител на Кралската прокурорска работа, и Ева Лабеда от Националната организация за битка с престъпността на Обединеното кралство.

В откриването на форума участваха още заместител основният прокурор и шеф на Националната следствена работа (НСлС) Борислав Сарафов и началникът на отдел „ Киберпрестъпления “ в Национална следствена служба Светослав Василев.
Посланикът на Англия в България Н. Пр. Роб Диксън изрази своето задоволство от положителното съдействие сред българските и английските правоохранителни органи. „ Удоволствие е да съм тук с вас дружно с сътрудниците от Кралската прокурорска работа и Националната организация за битка с престъпността на Обединеното кралство, както и с всички сътрудници от българската прокуратура и Национална следствена работа, с които всекидневно работим в съдействие “, съобщи Роб Диксън.
„ Изправени сме пред общи закани – киберпрестъпността и онлайн-престъпленията, другите типове закани в интернет пространството. Те се разгръщат на всички места по света, има ги в Обединеното кралство, има ги и в България. Тук сме, с цел да се учим дружно, с цел да чуем за най-хубавите практики по откриване и гонене на кибепрестъпленията. Удоволствие е, че сме тук дружно с всички наши български сътрудници, с цел да подобрим работата си против кибепрестъпността и тежката проведена престъпност “, добави още посланикът.

Главният прокурор Иван Гешев акцентира, че вследствие на несполучливите законодателни промени, с които бе закрито профилираното правораздаване, за прокуратурата сега е главен приоритет възобновяване на специализацията в 28-те окръжни прокуратури за следствие най-тежките закононарушения в България. „ Закриването на профилираната прокуратура е национална покруса, тъй като ни върна 12 години обратно. За страдание, с помощта на един предходен министър на вътрешните работи, и Министерство на вътрешните работи е в трагично положение, а точно то разкрива закононарушенията. За благополучие правосъдната власт е постоянна. Изграждаме отначало специализация за кибепрестъпления, за проведена престъпност, за тероризъм. Затова образованията са извънредно значими, както и да черпим от опита на най-хубавите в тези области. При пряк, персонален контакт, като се изключи че се обменя опит, това оказва помощ и за по-бърз резултат в битката с престъпността “, уточни Гешев. Той акцентира, че прокуратурата работи в чудесно съдействие с всички страни от Европейския съюз, както и с партньорски страни като Англия.
Ейдриън Флешър от Кралската прокурорска работа, описа, че скоро е имал опция за персонална среща с български прокурори и със заместника на основния прокурор и шеф на Национална следствена служба Борислав Сарафов, които са били на посещаване в Обединеното кралство. „ Укрепвайки българо-британското съдействие ще можем да подобрим работата си в наказателното гонене във връзка с кибепрестъпленията, които не познават граници. Очаквам да се опознаем и дружно да изковем механизми за битка с киберпрестъпността и тежката престъпност “, сподели Ейдриън Флешър.
Заместникът на основния прокурор и шеф на Национална следствена служба Борислав Сарафов насочи признателност към посланика на Обединеното кралство Роб Диксън, без чието подпомагане обучителната конференция не би била допустима. “Специална признателност и към сътрудника Ейдриън Флешър, на който имах достойнството да гостувам през февруари т.г. Седмицата в английската прокуратура и Националната организация за битка с престъпността на Обединеното кралство ми даде нужните познания и хрумвания, с цел да структурирам малко по-късно в Национална следствена служба отдел за битка с киберпрестъпленията, които са закононарушенията на нашето време. За страдание и на бъдещето. Ще е постижение да можем да почерпим от изключителния професионален опит и организация на най-високо международно равнище, която съществува в Кралската прокурорска работа и Националната организация за битка с престъпността във Англия “, съобщи още Борислав Сарафов. 
 
Източник: tribune.bg
 
 
28 Ное 202218628 Ное 202220528 Ное 202230028 Ное 202251028 Ное 202251528 Ное 2022431КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 202229519 Ное 202287118 Ное 2022252624 Sep 20223025
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР